Seferihisar’da ne çocuklar kitapsız ne hayvanlar sahipsiz

Seferihisar Sanat Dayanışması’nın “Çocuklar Kitapsız, Hayvanlar Sahipsiz Kalmasın” sloganıyla düzenlediği İmece Sokak Hayvanlarıyla Dayanışma Kitap Günleri 12-13 Ekim 2024’te gerçekleşecek. İmece Kitap Günlerinde onlarca yazar okuyucularla buluşacak, kitaplarını imzalayacak, söyleşiler düzenleyecek.

Seferihisar Belediyesi’nin katkıları ve Türkiye Yazarlar Sendikası ile Seferihisar Hayvan ve Doğa Dostları Derneği’nin (SEHAYDER) işbirliği ile gerçekleşen etkinlikte her çocuğa bir kitabın armağan edilecek, satılan kitapların tüm gelirleri ise sokak hayvanlarını koruma amaçlı kullanılacak.

Seferihisar Kapalı Pazar Yeri’nde gerçekleşecek İmece Kitap Günleri boyunca, stantlarda kitaplarını imzalayacak yazarlara, sahiplenilmiş sokak hayvanları eşlik edecek. Etkinlik alanında Sokak Hayvanlarıyla Dayanışma Karikatür Sergisi yer alacak.

İki gün boyunca konuk ve Seferihisarlı yazarların imza, söyleşi ve panelleriyle sürecek kitap günleri, Zeynep Karamuk, Arjin Seven ve İlkay Akkaya ile Geniş Merdiven Orkestrasının sahne alacağı bir konserle sona erecek.

Geçtiğimiz Ağustos ayında geniş bir sanatçı topluluğu tarafından oluşturulan Seferihisar Sanat Dayanışması yaptığı çağrıda, sokak hayvanlarının katliam yasasının yürürlüğe girmesinin ardından, bu etkinlikle hayvan katliamına karşı edebiyatın ve sanatın sesini yükseltmeyi amaçladıklarını belirtmişti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir